Dodge Nitro Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
2007 CRD
Joined
·
342 Posts
I'm 99,9% sure the pump works all the time, just like almost any other diesel/petrol car.
Also, your pump has 4 wire connector: 2 grounds, level sensor output and only 1 "+". If it is on on/off mode the level sensor would go nuts.
Product Azure Rectangle Font Screenshot
 

·
Registered
2007 CRD
Joined
·
342 Posts
Conversely, if there isn't enough flow to it, the pressure will drop and the supply pump may actually start developing a vacuum in an attempt to get enough fuel.
But there isn't mechanical supply pump

I'm not even sure you electrical pump is faulty- if the supply is too low you should have "rail pressure too low" fault codes.
 

·
Registered
2007 CRD
Joined
·
342 Posts
When was your timing belt changed? Maybe it skipped a tooth and thats why you're having rpm issues.
 

·
Registered
2007 CRD
Joined
·
342 Posts
I don't know about diesels, but european petrols usually don't notice, if only one tooth is wrong. They just adjust ignition according to sensors and try to work on.
 

·
Registered
2007 CRD
Joined
·
342 Posts
Anyway, did some logging. First ones are stationary. Last one is @70km/h, 2nd gear 3500rpm
Colorfulness Font Rectangle Screenshot Parallel

Colorfulness Font Rectangle Screenshot Parallel

Colorfulness Rectangle Font Screenshot Parallel
 

·
Registered
2007 CRD
Joined
·
342 Posts
By IMA codes you mean injector quantity codes?
I can't find this check in alfaobd. I do have other programs for it though....
 
1 - 7 of 7 Posts
Top