Dodge Nitro Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My car originally was parked because it was over heating after I replaced my thermostat and radiator. So I replaced my temperature sensor. That seemed to solve the problem. Then my gas pedal stopped working. I hadn't moved my car since it over heated. So I replaced the throttle position sensor and the accelerator position sensor and the maf sensor and I cleaned my map sensor. Still nothing. My car starts right up but the gas pedal doesn't work.
 

·
Super Moderator
2011 Nitro Heat 3.7 4wd
Joined
·
252 Posts
My car originally was parked because it was over heating after I replaced my thermostat and radiator. So I replaced my temperature sensor. That seemed to solve the problem. Then my gas pedal stopped working. I hadn't moved my car since it over heated. So I replaced the throttle position sensor and the accelerator position sensor and the maf sensor and I cleaned my map sensor. Still nothing. My car starts right up but the gas pedal doesn't work.
Sounds like someone disconnected the linkage from the carburetor to the peddle . That's the only thing I can think of is that you're not getting the gas flow when pressing the gas pedal.
 

·
Registered
07’ SLT 4x4 Lifted, 3.7 auto
Joined
·
814 Posts
check the circuit for that sensor would be my next place to go.....if its new.....and not sending signal....id think wiring? or communication issue somewhere
 
  • Like
Reactions: Heat3.7
1 - 5 of 5 Posts
Top